Χατζηδάκης: Μνημόνιο χωρίς ελάφρυνση του χρέους - οφείλουμε όσα οφείλαμε

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που ανακοινώθηκαν χθες μετά το Eurogroup δεν οδηγούν σε ονομαστική μείωση του χρέους, «όσα οφείλαμε, εξακολουθούμε να οφείλουμε», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της βουλής.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να διατηρήσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ και όχι στο 2% όπως υποσχόταν, «και μάλιστα μεσοπρόθεσμα», γεγονός που σηματοδοτεί «τη δέσμευση για μόνιμο κόφτη».

«Παρατείνονται τα μνημόνια, η επιτροπεία και ο διεθνής οικονομικός έλεγχος! Επιδιώκατε ελάφρυνση του χρέους χωρίς μνημόνιο και πήρατε μνημόνιο χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση», συνέχισε.

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηδάκης ανάφερε πως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση αναλάβει την εξουσία, θα φροντίσει για λιγότερους φόρους και χαμηλότερες δαπάνες ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε, αλλά η Ελλάδα δεν έχει αποτύχει. Θα τα καταφέρουμε. Με αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με αλήθεια και σοβαρότητα η Ελλάδα θα κατακτήσει και πάλι τη θέση που δικαιούται και αξίζει», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr