ΝΔ για Eurogroup: Η χώρα δεσμεύτηκε σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια

Για Βατερλό του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού (Δευτέρα) Εurogroup. Η αξιωματική αντιπολίτευση, σε ενημερωτικό σημείωμα τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός προκειμένου να πάρει τα αυτονόητα μέτρα βραχυπρόθεσμης μείωσης του χρέους έκανε το αδιανόητο, δεσμεύοντας τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018 στραγγαλίζοντας την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας προκειμένου να διατηρηθεί στην καρέκλα έκλεισε όπως - όπως μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε νέα μέτρα μείωσης των συντάξεων και αύξησης του αφορολόγητου. Ταυτόχρονα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τη συμμετοχή της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και βέβαια χωρίς να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση παρατείνοντας την αβεβαιότητα για την οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει ότι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που ανακοινώθηκαν χθες θα είχαν εφαρμοστεί ήδη από το 2015, αν δεν είχε προηγηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το 3ο μνημόνιο που έφερε στη χώρα.

Τέλος, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επαναλαμβάνει το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας μόνο μια υπηρεσία έχει να προσφέρει στο λαό με την παραίτηση του ώστε να υπάρξει πολιτική αλλαγή που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης