ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μικρά κέρδη που φέρνουν νέα επώδυνα μέτρα

Αιχμηρή απάντηση στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Με ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι όχι μόνο δεν υπήρξε συμφωνία για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά με την επιβεβαίωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 «καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό […] το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα».

Τονίζει δε ότι η απόφαση του Eurogoup διατηρεί ψηλά τους δημοσιονομικούς στόχους για χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία. Και αυτό γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο, είναι αναξιόπιστη και παραμένει ιδεοληπτική», αναφέρει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ακόμα και η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, η βιωσιμότητα του χρέους έχει ήδη επιβαρυνθεί «από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης».

Τονίζει μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις δεν αφορούν τη μεσο-μακροπρόθεσμη περίοδο και δεν συνδυάζονται με «ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι – και πάλι – οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ΝΔ.
Πηγή: skai.gr