Καμμένος: Η Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ πολεμοχαρής χώρα

«Η Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ πολεμοχαρής. Ούτε τώρα είναι. Αυτό ας το ακούσουν ορισμένοι στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια σύνορά μας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά τον χαιρετισμό του, στη σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής με την ευκαιρία του εορτασμού της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.

«Οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές εξάρσεις, οι πολεμικές συγκρούσεις, η επιβολή του δικαίου του ισχυρότερου έναντι του διεθνούς δικαίου, η εξάπλωση της τρομοκρατίας, αποτελούν πηγές ανησυχίας και αλυσιδωτών προβλημάτων, που δυστυχώς δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους», παρατήρησε ο υπουργός, τονίζοντας πως η χώρα καλείται να συνεχίσει να αποτελεί «όαση σταθερότητας και προπύργιο του δυτικού πολιτισμού», στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ωστόσο πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τα αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελλάδας, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες. «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  «Η Ελλάδα πάντα μάχεται υπέρ βωμών και εστιών» είπε.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας απένειμε μετά θάνατον μετάλλια πολεμικού Σταυρού Β' Τάξης και Εξαιρέτων Πράξεων και το βαθμό του υποστρατήγου επί τιμή στον αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) ε.α Δημήτριο Κωστάκη, ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών κατά τις επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της εποποιίας 1940- 41.

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης. Στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες.
Πηγή: skai.gr