Economist: Κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα – Δήλωση Μητσοτάκη

Εκτενές ρεπορτάζ για την πολιτικοκοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, και τη ΝΔ, φιλοξενεί σε σημερινό (Παρασκευή) δημοσίευμά του ο Economist, κάνοντας λόγο για μια «Ελλάδα κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο» τονίζει σε δήλωσή του στο βρετανικό περιοδικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι η Ελλάδα βαρέθηκε το χάος. Αν διεξάγονταν πρόωρες εκλογές το επόμενο έτος, η ΝΔ που προτείνει ρεαλιστικές πολιτικές υποσχέσεις θα μπορούσε να πείσει τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν τους ‘‘θερμοκέφαλους’’ του ΣΥΡΙΖΑ και να αγκαλιάσει μια πιο τεχνοκρατική κυβέρνηση» σχολιάζει ο αρθρογράφος του Economist.

«Aν κοιτάξεις το βιογραφικό μου, είναι πολύ κοντά στο κατεστημένο» παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Επισημαίνει ωστόσο ότι ήταν υποψηφιότητα «ενάντια στο κατεστημένο» στο κόμμα του.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται όλο και λιγότερο δημοφιλής, η ΝΔ σήμερα ίσως έχει μια καλή ευκαιρία» σημειώνει ο Economist.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η ψαλίδα ΝΔ– ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται διαρκώς. Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 32%, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr