Δραγασάκης: Χρειάζεται νέος επενδυτικός πατριωτισμός

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε πω «η μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης, καινοτόμου και δίκαιης ανάπτυξης, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, είναι κοινωνικό χρέος και εθνική ανάγκη». Πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί μια νέα, κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Σε ομιλία του κατά την τελετή απονομής των βραβείων «Growth Awards» που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton, την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατό στο όνομα της επιχειρηματικότητας να συγκαλύπτονται εκείνες οι μορφές επιχειρηματικότητας που θέλουν να πλουτίζουν παρασιτικά μέσα από τις σχέσεις τους με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Χαίρομαι που ακούω επιχειρηματίες, ολοένα και περισσότερους τελευταία, να στηλιτεύουν οι ίδιοι τα φαινόμενα αυτά».

Υπογράμμισε ότι ορισμένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι των αγορών αναφέρονται τελευταία στην ανάγκη ενός «επενδυτικού πατριωτισμού».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Αναφέρονται ουσιαστικά στην ανάγκη -θα πω εγώ- για μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που επενδύει τα κέρδη της στην έρευνα, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, νοιώθει υπεύθυνη όχι μόνο απέναντι στους μετόχους αλλά και στην κοινωνία και νοιάζεται για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια και την κατάρτισή τους. Είναι εκείνη η επιχειρηματικότητα  με την οποία μπορούμε να βγούμε από την κρίση».
Πηγή: skai.gr