Κλείσιμο

ΝΔ: Η καταγγελία του ΚΚΕ για υποκλοπές είναι πολύ σοβαρή

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υποκλοπών που  κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί με ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις για το θέμα. Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα της υπόθεσης.

«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης». 

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» καταλήγει η Πειραιώς. 

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. 

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ εξέφρασε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο της το βάθος και την έκταση κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ώστε αν συμβαίνει κάτι παράνομο και ύποπτο να βρει τους υπαίτιους και να διασφαλίσει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

"Δεν παρατηρήθηκε 
κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους" απαντά πάντως ο ΟΤΕ, διευκρινίζοντας ότι ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. 
Πηγή: skai.gr