Κοντονής: Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

Την κατάθεση νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου εντός ενός μήνα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση στην εργασία. Με το εν λόγω νομοσχέδιο θα ρυθμίζονται όλες οι διαδικασίες για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου προσώπων που το επιθυμούν ώστε να δηλώνονται στα κρατικά έγγραφα

Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή η επεξεργασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, έχει ήδη ολοκληρωθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε μέσα σε ένα μήνα να κατατεθεί στη Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής, προκληθείς από τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο ή το δικαίωμα τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς ωστόσο να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή να ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

«Για τα θέματα που έθεσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού έχει ήδη συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή και τα εξετάζουμε όλα, αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα, χωρίς να δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις κι εξαρτήσεις ή να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός. Θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται για τη διεύρυνση της ισότητας και των κοινωνικών ελευθεριών στη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, αμετανόητος, παρά τη θύελλα των αντιδράσεων για το ομοφοβικό παραλήρημά του, εμφανίστηκε επί της ουσίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης! 

Ο Κώστας Κατσίκης επέμεινε ότι τα στοιχεία του γάμου όπως αποτυπώνονται στο αστικό δίκαιο δεν μπορεί εξισώνονται με το σύμφωνο συμβίωσης. «Τυχόν γάμος ή τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θα εγείρει ανισότητες» ισχυρίστηκε. 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr