Κλείσιμο

Μύδροι Καραγιαννίδη εναντίον Κατσίκη περί ρατσιστικής αντίληψης - Τοποθέτηση Κοντονή

Από δυο χωριά χωριάτες έγιναν σε φραστικό επίπεδο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με τον βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, Κώστα Κατσίκη, με αφορμή το ομοφοβικό παραλήρημα του δεύτερου νωρίτερα.

Τα αλλεπάλληλα σκωπτικά σχόλια των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τη στάση "σιγή ιχθύος" των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ρητορική μίσους του κου Κατσίκη, φάνηκε να ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Κώστα Κατσίκη, κατηγορώντας τον αρχικά εμμέσως ότι είναι οπαδός της μεσαιωνικής αντίληψης "λευκός θρησκευόμενος αρσενικός" που περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αμέσως μετά ο κος Καραγιαννίδης πέρασε στην μετωπική επίθεση καταλογίζοντας ευθέως στο βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι υιοθετεί τη ρητορική μίσους, ρατσισμού και δικαιολόγησης των επιθέσεων σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, την οποία χρησιμοποιούν οι ναζιστές και οι φασίστες.

Σε μια έκρηξη, δε, εναντίον της υποκρισίας της κοινωνίας και των κομμάτων απέναντι στους ομοφυλόφιλους, χαρακτήρισε λάθος την τακτική εξαναγκασμού τους να παραμένουν "κλεισμένοι στις ντουλάπες" ακολουθώντας την τακτική "το πρωί λευκός άνδρας με το κοστούμι και τη γραβάτα και το βράδυ εκείνος που δεν μπορεί να φανερώσει ότι είναι".

"Προφανώς δεν επιλέγονται για δάσκαλοι, κούριερ ή μπέιμπι σίτερ ανάλογα με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό οι άνθρωποι. Αυτό είναι ο πυρήνας της στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων. Δηλαδή οι άνθρωποι που είναι υπέρ της αντίληψης μιας κλειστής κοινωνίας κανονικοποιούν τη δική τους αντίληψη. Αυτό δεν είναι ούτε Δημοκρατία ούτε υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλιώς περνάς στον κύκλο του μίσους, του ρατσισμού και της δικαιολόγηση επιθέσεων εναντίον συγκεκριμένων ομάδων. Αυτό λέγεται ΕΝΣΤΡΕΜ", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καραγιαννίδης, καυτηριάζοντας τα σχόλια του Κώστα Κατσίκη ότι "δεν μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ" και κάνοντας επίκληση του αρχηγού των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος και έδωσε εντολή να τον δολοφονήσουν.

Ο κος Καραγιαννίδης, που είναι γνωστή η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας, θέλοντας να στείλει διπλό μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατέληξε: "Υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε για τη ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα. Για την παιδοθεσία ή το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Να το κάνουμε με ψυχραιμία. Να πολεμήσουμε όλοι μαζί το ναζισμό και το φασισμό που φαίνεται να θεριεύουν ελλείψει δικού μας ενιαίου μετώπου που θα τους αντιμετωπίσει όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά παντού και στη δουλειά και στο δρόμο. Να το ξέρουν αυτό".

Αργότερα, ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τοποθετούμενος επί του θέματος, σημείωσε πως είναι προφανές ότι σε αυτά τα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τους ΑΝΕΛ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά και φαντάζομαι δεν θα είναι και η τελευταία» είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, είμαστε κόμμα ριζοσπαστικής αριστεράς κι οι ΑΝΕΛ ένα κόμμα συντηρητικών αρχών.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά