Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά και μία συμφωνία για το χρέος

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Παράλληλα χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα.

Νωρίτερα μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου ο κ. Μοσκοβισί είχε δηλώσει ότι: «Εφόσον οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τότε οι εταίροι πρέπει επίσης να αναλάβουν τις δικές τους»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε ότι υπάρχει "πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση", αναφέροντας πως μπορούμε να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία πριν το τέλος της εβδομάδας, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική συμφωνία.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε τέλος πως «η Κομισιόν ήταν και είναι πάντα υπέρ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός μιας ενισχυμένης Ευρωζώνης αφιερωμένης στην ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας «ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη λιτότητα γι' αυτό».
Πηγή: skai.gr