Γεννηματά: Η νίκη Τραμπ ένα ακόμα ισχυρό σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες

«Με δεδομένο το σεβασμό στην ετυμηγορία του Αμερικανικού λαού, η νίκη του κ. Τραμπ είναι ένα ακόμα ισχυρό σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας την ανάγκη τα προοδευτικά κόμματα να πείσουν τον απλό άνθρωπο.

«Το να δηλώνουμε διαρκώς έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με την επικράτηση δήθεν αντισυστημικών, αλλά στην πραγματικότητα βαθιά συντηρητικών, αναχρονιστικών και λαϊκιστικών επιλογών είναι φανερό ότι δεν αρκεί. Χρειάζεται άμεσα τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να πείσουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ανατροπές και συγκρούσεις που θα αφυπνίσουν την Πολιτική και θα την ξανακάνουν κυρίαρχη έναντι ενός πανίσχυρου και ανεξέλεγκτου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Μόνο έτσι οι πολίτες που βιώνουν τις ανισότητες και την περιθωριοποίηση, θα πάψουν να είναι ευάλωτοι σε κάθε μορφής λαϊκισμό που πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ότι οξύνει αντί να λύνει τα προβλήματα» καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: skai.gr