ΝΔ: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα παραμείνουν ισχυρές

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα παραμείνουν ισχυρές» ήταν η πρώτη αντίδραση των κύκλων της ΝΔ στην αναπάντεχη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Οι Αμερικανοί αποφάσισαν. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα παραμείνουν ισχυρές και δεν επηρεάζονται από το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

Νωρίτερα, τo Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει τη φημολογία για προβληματισμό της Αθήνας από τον θρίαμβο του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. «Η σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα (εξωτερική πολιτική, χρέος) δεν αλλάζει» επέμειναν κυβερνητικές πηγές. 

Τον Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για την εκλογή του Αμερικανού μεγιστάνα ως 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Τα συγχαρητήριά του στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, από τη Βηρυτό όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Πηγή: skai.gr