Παπανδρέου σε Τσίπρα: Απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα για ευρύτερες συναινέσεις και ενιαία πρόταση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, την οποία θα προσυπογράψουν όλοι, απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Εμείς συγκρουστήκαμε με συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλάξει τα πρόσωπα και συμπλέει με το ίδιο παρασιτικό, πελατειακό σύστημα που ταλανίζει τη χώρα και επιδιώκει να "κυβερνά" με κάθε τρόπο, ακόμη και αθέμιτο» δηλώνει πάντως ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Προαναγγέλλει, επίσης, συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά διευκρινίζοντας πάντως ότι η Κεντροαριστερά οφείλει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της και να οικοδομήσει από την αρχή μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία που θα αλλάξει τη χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι από τον διάλογο δεν πρέπει να αποκλειστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι το προσκλητήριο δεν αφορά την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

«Προοδευτικός χώρος με Παυλόπουλο, Καμμένο, Παπαγγελόπουλο, Πολύδωρα; Αστειότητες. Αλλά και επικίνδυνα παιχνίδια με τη συντήρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «παιχνίδι της κυβέρνησης με την καραμανλική Δεξιά».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «εμετρήθη». «Είχε την ευκαιρία αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας να αποδείξει στην πράξη, αν πιστεύει σε μια προοδευτική προοπτική για την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα» τόνισε.

«Προοδευτικό δεν σε κάνουν οι άλλοι
. Ο καθένας μας το αποδεικνύει και με τα λόγια του και κυρίως, με τις πράξεις του» καταλήγει με νόημα.
Πηγή: skai.gr