Κλείσιμο

Τσίπρας προς νεότερους υπουργούς: Να κομίσετε το νέο

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Με τους «40αρηδες» υπουργούς συναντήθηκε, μετά την ορκωμοσία, ο πρωθυπουργός, και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, συζήτησαν για τα άμεσα καθήκοντα της κυβέρνησης, και ειδικότερα για τα χαρτοφυλάκιά τους.

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν.

«Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την ώθηση ώστε να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου, ο τερματισμός του οποίου θα μας βγάλει στο ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως, για να έλθει, 'συν Αθηνά και χείρα κίνει'», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση», τόνισε επίσης.

«Ο χθεσινός ανασχηματισμός επιβεβαίωσε όλες τις φοβίες της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα» ήταν το δηκτικό σχόλιο του γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. 










Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ