Οξεία αντιπαράθεση Κατρούγκαλου - Κεγκέρογλου για τα «ρουσφέτια»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «το ασφαλιστικό δεν λύνεται με ψέματα, περικοπές και προπαγάνδα».

Τα αίματα άναψαν όταν ο Υπουργός Εργασίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι επί διακυβέρνησής τους εγκαθίδρυσαν το σύστημα «πελατειασμού και πατρωνίας».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν άφησε τις αιχμές να πέσουν κάτω και έσπευσε να περάσει στην αντεπίθεση σηκώνοντας το γάντι και αφήνοντας υπαινιγμούς ότι ο κ. Κατρούγκαλος επί παλαιότερης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε διοριστεί ρουσφετολογικά στον κρατικό οργανισμό Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ, αποδίδοντάς του ταυτόχρονα «πολιτική απατεωνία».

«Κύριε Κατρούγκαλε θυμάμαι που σας γνώρισα στον προθάλαμο ενός γραφείου υπουργού του ΠΑΣΟΚ όπου περιμένατε το διορισμό σας στην Επαγγελματική Κατάρτιση...», σημείωσε με νόημα ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Εργασίας βαθύτατα αφενός μεν προσβεβλημένος από τις υπόνοιες και τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή, αφετέρου δε προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του «Πασόκου», πήρε εκ νέου το λόγο και περνώντας επίσης στην αντεπίθεση έβαλε τόσο εναντίον του κ. Κεγκέρογλου όσο και κατά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος νωρίτερα σχολιάζοντας καυστικά τον επικείμενο ανασχηματισμό τον είχε αποκαλέσει ευθέως «ψεύτη», υποστηρίζοντας ότι γι’ αυτό το λόγο δεν θα τον μετακινήσει από την υπουργική του καρέκλα ο πρωθυπουργός.

«Όταν σε λένε ψεύτη ο ψεύτης και απατεώνα ο απατεώνας αντιστρέφεται μόνη της η κατηγορία», σχολίασε αρχικά κορυφώνοντας τη σύγκρουση και περνώντας στην άμυνα για τις υπόνοιες περί εύνοιάς του για διορισμό, υποστήριξε ότι διορίστηκε με την αξία του λέγοντας επί της ουσίας ότι αποτελούσε το μοναδικό διορισμό του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν ρουσφετολογικός.

«Πράγματι ήμουν πρόεδρος θυγατρικής του ΟΑΕΔ. Ήταν με ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία και η επιτροπή που έκρινε ήταν τριμερής. Εγώ ήμουν διαιτητής του ΟΑΕΔ κι είχα μια γενική αποδοχή. Συνέβη παραδόξως ένας διορισμός επί ημερών σας να μην είναι ρουσφετολογικός αλλά όταν το ρουσφέτι είναι η θρησκεία σας δεν μπορείτε να καταλάβετε το διαφορετικό», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Φυσικά δεν μπορείτε να είστε ΠΑΣΟΚ με αυτά που εκφράζετε», σχολίασε δηκτικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου, προσπαθώντας να έχει την τελευταία λέξη στην αντιπαράθεση, ενώ και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντέτεινε ότι: «το ποιος είναι απατεώνας θα το κρίνει ο κόσμος. Μη μιλάτε εσείς για πελατειασμό που είστε γνωστός για το 12 κι όταν σας διόρισε ο κ. Ρέππας στην Κατάρτιση».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά