Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο "αναστέλλεται" της τροπολογίας

Την αντίδραση των εκπρόσωπων των κομμάτων που συμμετέχουν στη διάσκεψη προκάλεσε η λέξη «αναστέλλεται» που αναφέρεται στην τροπολογία Παππά.

Μάλιστα ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ζήτησαν να αντικατασταθεί η λέξη αναστέλλεται με τη λέξη καταργείται.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο κ Βούτσης δήλωσε πως διατύπωσή της αναστολής γίνεται για να μην υπάρξουν υπερβολικές απαιτήσεις έναντι του δημοσίου από τους υπερθεματιστές ή άλλους. Αυτό έγινε μετά από πολύ σκέψη και συζητήσεις με νομικούς, πρόσθεσε ο κ Βούτσης.

Κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα τάχθηκε η ΝΔ στη διάσκεψη των προέδρων δια του Νίκου Δένδια.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή τη συνάντηση του κ Τσίπρα με τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να περιοριστεί στα καθήκοντα του και να μην αναμιγνύεται στο έργο της Βουλής.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του Ανδρέα Λοβέρδου, πρότεινε για πρόεδρο τον συνταγματολόγο Γιώργο Σωτηρέλη και τόνισε ότι το κόμμα του θα συνεναίσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εφόσον στην τροπολογία Παππα η λέξη "αναστέλλεται" αντικατασταθεί με τη λέξη "καταργείται" και ο πρόεδρος της Βουλής εγγυηθεί προσωπικά ότι δεν θα επανέλθει νεωτερη τροπολογία που θα αναιρεί την παρούσα.

Κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα τάχθηκε το ΠΟΤΑΜΙ και πρότεινε για πρόεδρο τον Γιάννη Τζανετάκο.

Επίσης κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα τάχθηκε η Ένωση Κεντρώων, οπως δηλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Το ΚΚΕ δια του Θανάση Παφίλη δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ.

Παρών είπε ότι θα ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή - διά του Χρήστου Παππά - αν και τόνισε ότι δεν έχει ενστάσεις για την υποψηφιότητα Πολύδωρα.

Πηγή: skai.gr