Πολύδωρας: Θα τιμήσω την τιμή που μού έκαναν – Δεν φοβάμαι το τρολάρισμα

Με την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα προχωρήσουν ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση στην σημερινή κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά το ηχηρό διακομματικό «όχι» στο πρόσωπό του, που προδιαγράφει «ναυάγιο».

Αυτό ανακοίνωσε σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα στον ίδιο ο Νίκος Βούτσης κατά τη συνάντηση, που είχαν πριν από λίγη ώρα στο γραφείο του στη Βουλή.

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ. Ο Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στη Διάσκεψη των Προέδρων με την υποψηφιότητά μου. Εγώ θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ερωτηθείς, δε, γιατί δεν επέλεξε ο ίδιος το δρόμο της παραίτησης, βλέποντας τη θύελλα πολιτικών αντιδράσεων απέναντι στο πρόσωπό του, παραφράζοντας τη δήλωσή του στην ΕΡΤ «είμαι Σαμουράι» τόνισε ότι έχει ισχυρές αντοχές στο «τρολάρισμα».

«Θα μπορούσα να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτα βιαστικό ή μονομερές για να μην ερμηνευτεί αυτή η κίνησή μου ως φόβος απέναντι στο τρολάρισμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας δεν να αποκρούσει τα διακομματικά πυρά για την πολιτική του πορεία, πρόσθεσε ότι: «το "κράξιμο" είναι αβάσιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και γεμάτο ψευδολογίες και παραχαράξεις της ιστορίας. Είπαν για παράδειγμα ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή το 2013. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο εγώ είχα μιλήσει για συνεννόηση και προσπάθεια προσέλκυσης των 600.000 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής».

Πάντως ο Βύρων Πολύδωρας εμφανίστηκε αν μη τι άλλο ενοχλημένος από τα ομαδικά πυρά που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση εναντίον του, καθώς ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν έχει στεναχωρηθεί, δήλωσε «σκασμένος».

Η επιμονή της κυβέρνησης στην αρχική της πρόταση για τον κ. Πολύδωρα πάντως απομακρύνει κάθε ελπίδα συναίνεσης στην επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο» τόνισε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για την κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ 
Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στον σταθμό μας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις βαθιές του ανησυχίες για όσα συμβαίνουν με αφορμή το τηλεοπτικό τοπίο.
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά - skai.gr