Κατρούγκαλος για ΣτΕ: Eκτροπή οι διαρροές - Δικαστές έχουν ποινικές ευθύνες

Για θεσμική εκτροπή και για ορισμένους επίορκους δικαστές, που έχουν ποινικές ευθύνες, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, εξαπολύοντας νέα, σφοδρότατη επίθεση στους δικαστικούς του ΣτΕ.

«Τεχνικά απόφαση δεν έχουμε, δεν υπάρχει, είναι παρανομία η διαρροή της απόφασης και του σκεπτικού λόγω παραβίασης του άρθρο 251 του Ποινικού Κώδικα… Όλα τα συστημικά ΜΜΕ, ειδικά τα έντυπα είχαν πλήρες ρεπορτάζ, η Αυγή δεν είχε» τόνισε, δηλώνοντας πως ο δικαστής που διαρρέει την απόφαση είναι επίορκος.

«Ο δικαστής είναι επίορκος… Έδειχνε έμπρακτα τάση συνεργασίας με αυτούς που θα έλεγχε, αυτό δείχνει τάση εκτροπής, δείχνει προδιάθεση να πάνε στα ΜΜΕ, κάποιοι παραβιάζουν τον όρκο τους... είναι ντροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε για υποκρισία τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι στο νόμο του 2007, ο αρμόδιος υπουργός μπορούσε να αδειοδοτήσει κανάλια, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

«Eπιλέξαμε τον Βύρωνα Πολύδωρα για την επίτευξη συναίνεσης παρότι είναι πολύ συντηρητικός άνθρωπος, εγώ τον σέβομαι παρότι οι απόψεις του είναι διαμετρικά αντίθετες με τις δικές μου… Διεγράφη επειδή ήταν αντίθετος στον ΕΝΦΙΑ… Δεν ήταν ο μόνος που μίλαγε για τη ΧΑ» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση, και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, για τακτική κωλυσιεργίας στο θέμα συγκρότησης του ΕΣΡ. 

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Σωτηρέλης από την πλευρά του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι αν η κυβέρνηση επιμένει να φέρει ρύθμιση - γέφυρα «αυτή θα πρέπει να άφορα μονό σε προσωρινές άδειες λειτουργίας των υφιστάμενων σταθμών, και όχι νέων για να μην δημιουργηθούν νέα ‘‘αυθαίρετα’’».

«Αρμόδιο για τους νέους σταθμούς επιβάλλεται να είναι το ΕΣΡ το όποιο πρέπει να συγκροτηθεί σύντομα. Επίσης πριν ληφθούν αποφάσεις για την οριστική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου πρέπει να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ» πρόσθεσε ο κ. Σωτηρέλης.

«Θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο» τόνισε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για την κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ 
Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στον σταθμό μας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις βαθιές του ανησυχίες για όσα συμβαίνουν με αφορμή το τηλεοπτικό τοπίο.
Πηγή: skai.gr