Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βούτση - Πολύδωρα - Τον στηρίζει η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον Βύρωνα Πολύδωρα, τον οποίο έχει προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Παρά τα σενάρια για απόσυρση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση εμμένει στην πρότασή της να αναλάβει την προεδρία της Αρχής.

Σημειώνεται ότι στην κυβερνητική πρόταση για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα αντιτίθενται τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον πρώην υπουργό της ΝΔ να συγκρούεται σφοδρά με την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Με βάση τα παραπάνω, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση για τη συγκρότηση ΕΣΡ στην Διάσκεψη των Προέδρων το απόγευμα στη Βουλή. 

«Θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο» τόνισε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για την κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ 
Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στον σταθμό μας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις βαθιές του ανησυχίες για όσα συμβαίνουν με αφορμή το τηλεοπτικό τοπίο.
Πηγή: skai.gr