ΝΔ: Ο Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου να προτείνει έναν υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή για να κάμψει τις διαφωνίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μέτωπο των καναλιών.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει νέο «ναυάγιο».

Με νέα ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιμένει στη γραμμή ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νόμο Παππά, που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, και να υπάρξει νέο πλαίσιο που θα εγγυάται τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Τονίζει μάλιστα ότι θα καταθέσει η ίδια άμεσα σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά», τονίζει η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr