Παππάς: Όλες οι αρμοδιότητες για τον διαγωνισμό πηγαίνουν στο ΕΣΡ

«Υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης άμεσα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί διάταξη που καταργεί το 2Α του νόμου Παππά, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για αδειοδότηση καναλιών από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Συνεπώς, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του επανέρχονται στο ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως αυτό το προέβλεπε από την αρχή ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προσέθεσε πως «είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις».

Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ και ο διαγωνισμός αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών είναι «συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος επισήμανε ότι μετά τη δήλωση Παππά δεν υπάρχει έδαφος για «προσχηματικές» αιτιάσεις των κομμάτων για να μην προχωρήσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα κόμματα ενόψει της Διάσκεψης, προσθέτοντας ότι τα κόμματα τον ενημέρωσαν πως θα λάβουν τις συλλογικές αποφάσεις τους τη Δευτέρα το πρωί.

Κατέληξε λέγοντας ότι η δίκη του πρόταση θα έχει επικεφαλής του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα και αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.
Πηγή: skai.gr