Λεβέντης: Μόνος τρόπος να σχηματιστεί ΕΣΡ είναι να υποχωρήσει ο Παππάς

Ο μόνος τρόπος να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι η κυβέρνηση να μην φέρει κάποιο ενδιάμεσο νόμο για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Τόνισε πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ, όμως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα πρέπει να υποχωρήσει και να μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη Αρχή, χωρίς «λαθροχειρίες» ή ενδιάμεσους νόμους «από το παράθυρο».

Εκτίμησε πως αυτό δεν θα συνιστά ήττα για τον κ. Παππά, αλλά μία έξυπνη πολιτική απόφαση και «νίκη της λογικής», με δεδομένο το «λάθος» που έκανε όταν περιόρισε σε τέσσερις τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. «Τέσσερα κανάλια σημαίνει πως κλείνουν άλλα τέσσερα», είπε.

Εξηγώντας τις διαφορές του με την κυβέρνηση, κ. Λεβέντης υποστήριξε πως ποτέ δεν υπήρξε «φλερτ» με τον Αλέξη Τσίπρα, απλά συνέπεσαν οι θέσεις τους στην υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

Επανέλαβε πως επιμένει στη λύση της «μεγάλης κυβέρνησης» και επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Κυριάκο Μηστοτάκη, τους οποίους κατηγόρησε ότι κοιτούν μόνο το κομματικό τους συμφέρον και αρνούνται να συνεργαστούν.

Είναι και οι δύο «αρχομανείς» και φοβάμαι πως ο κόσμος θα μας «μουτζώσει όλους», είπε.
Πηγή: skai.gr