Παυλόπουλος: Ανυποχώρητοι εναντίον όσων επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια

Ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να αξιοποιήσουμε σήμερα την εθνική κληρονομιά του «ΟΧΙ» για να αντισταθούμε στην κρίση και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

Είμαι περήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις, παρά τη βίαιη μείωση των εισοδημάτων τους, οι γυναίκες και οι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων συνεχίζουν να προσφέρουν στην πατρίδα μας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Προσέθεσε ότι θα τιμήσουμε τους νεκρούς ήρωες που έπεσαν τα χρόνια του πολέμου για τα εθνικά μας ιδανικά. «Δεν θα τους προδώσουμε».

Από τη Θεσσαλονίκη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στέλνουμε μήνυμα ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η ενότητα του έθνους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κάθε απειλής, για να μπορέσει να κάνει η χώρα βήματα το μέλλον.

Όσο επιτυχημένες κι αν είναι οι παρελάσεις, δεν κρύβουν τις κοινωνικές ανισότητες, τη δυστυχία, την πείνα, το συνεχές κόψιμο μισθών και συντάξεων και την υπερφορολόγηση του κόσμου, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Το μήνυμα της εθνικής επετείου επίκαιρο και φέτος: Ειρήνη, δημοκρατία παντού, αλληλεγγύη, καθημερινός αγώνας εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του καθημερινού φασισμού που ελλοχεύει, είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη μαθητική παρέλαση στη Αθήνα.

Σήμερα, είναι δική μας ευθύνη να μη ζήσουν οι νεότερες γενιές την αναπύρωση του φασισμού, του μίσους και του διχασμού, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματα, προσθέτοντας πως δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Σήμερα, που πυκνώνουν οι εστίες πολέμων, με επίκεντρο την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και των αγορών και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, με την εμπλοκή και της Ελλάδας, τα διδάγματα εκείνης της περιόδου είναι όσο ποτέ χρήσιμα και αναγκαία. Για να μη βρεθεί ο λαός κάτω από τη σημαία των εκμεταλλευτών του, αλλά να χαράξει το δικό του δρόμο για δική του εξουσία, τονίζει το ΚΚΕ.

Ο Περισσός σημειώνει ότι η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμφανιστεί ως συνεχιστής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, για να δικαιολογήσει τα μνημόνια που υπογράφει, τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί, καθώς και την πλήρη ευθυγράμμισή της με ΝΑΤΟ-Ε.Ε., συνιστά ασέλγεια κι αμαύρωση των ηρωικών αγώνων του λαού μας.

«Τι συνέβη λοιπόν τον Οκτώβρη του '40;» διερωτάται στο δικό του μήνυμα ο Σταύρος Θεοδωράκης από Το Ποτάμι. «O ίδιος λαός ήταν και τότε. Και τότε είχαν διχόνοιες και πολιτικά πάθη πολύ χειρότερα από τα σημερινά. Όμως βρήκαν τον τρόπο να ενωθούν σε μια γροθιά [...] Αυτή η ένωση μπροστά στον κοινό κίνδυνο, αυτή η ομοψυχία, αυτή η θυσία, πρέπει να είναι ο φάρος που θα φωτίζει και τη σημερινή Ελλάδα».
Πηγή: skai.gr