Θεοδωράκης: Πρέπει να παίξουμε τίμια στο θέμα του ΕΣΡ

Πρέπει να παίξουμε τίμια στο θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Σταυρός Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Ο πρόεδρος του Ποταμίου σημείωσε μάλιστα ότι αν όλα τα κόμματα δεν ανοίξουν τα χαρτιά τους, η παράταξή του δεν θα ψηφίσει τη σύσταση ΕΣΡ.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε τον κίνδυνο να ψηφίσουν Δευτέρα για συγκρότηση ΕΣΡ και την Τρίτη να ψηφίσει η κυβέρνηση φωτογραφικό διαγωνισμό.

Κάλεσε την κυβέρνηση να βρει το θάρρος να καταθέσει νέα πρόταση για τις τηλεοπτικές άδειες, και το ίδιο να κάνει και η ΝΔ, σημειώνοντας ότι μόνο το Ποτάμι κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, δήλωσε ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα πορτοφολιού, και ότι αμιγώς οικονομικά κριτήρια στην αδειοδότηση δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

Ο κ. Θεοδωράκης – αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση για τη διαπλοκή – εξαπέλυσε πυρά στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, λέγοντας ότι υπήρξε 15 χρόνια μέλος της διοίκησης του Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και διερωτήθηκε αν υπάρχει μία χαριστική ρύθμιση με την οποία διαφώνησε.

Η δική μου οικογένεια δεν είχε θέση ούτε σε δημόσια έργα ούτε σε προμήθειες, η οικογένεια του κ. Τσίπρα αντιθέτως είχε σχέση με δημόσια έργα, είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr