Ζαχαριάδης: Ο νόμος Παππά πρέπει να συνεχιστεί, με αλλαγές

Ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να συνεχίσει, με αλλαγές στα σημεία όπου έχει φανεί ότι πρέπει να υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει πλήρως το νόμο ως αντισυνταγματικό.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, όμως επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί το σκεπτικό της απόφασης, μόλις καθαρογραφεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για ζήτημα στο άρθρο 2α.

Προσέθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στον διακηρυγμένο στόχο του, που είναι να υπάρξει ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

«Μπορεί η δικαστική απόφαση να έχει ετυμηγορία αρνητική για το νόμο, δεν λέει να γυρίσουμε πίσω σε αυτό που ίσχυε τα 27 χρόνια», ανέφερε.

Το επόμενο βήμα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών θα γίνει από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί εκ νέου η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να έχουν ήδη μπει σε αντιπαράθεση με αιχμή το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, με δεδομένο μάλιστα ότι στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει νέο νόμο για την προσωρινή βεβαίωση δυνατότητας λειτουργίας των σταθμών.
Πηγή: skai.gr - Πέτρος Κιρκιλής