Κρέτσος: Ριφιφί η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Κατά μία έννοια «ριφιφί» χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τηλεοπτικές άδειες ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως η απόφαση αυτή μας έφερε πίσω στο χθεσινό καθεστώς της ανομίας.

Ο κ. Κρέτσος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει καμία σοβαρή πρόταση», ενώ «η στάση της δείχνει ότι δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός. «Η ΝΔ τορπίλισε το διαγωνισμό από την αρχή μέχρι και την τελευταία στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει σοβαρή συζήτηση για το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για τη νομοθετική ρύθμιση-γέφυρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους σταθμούς, ο γγ Ενημέρωσης σημείωσε πως πρόκειται για μια ρύθμιση μέχρι να συσταθεί το ΕΣΡ. «Δεν θα είναι διαγωνιστική διαδικασία, απλώς θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας στα κανάλια».

Σημείωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το τίμημα για την προσωρινή άδεια, ενώ πρόσθεσε πως μπορούν να λάβουν άδεια και οι νέοι υπερθεματιστές που αδειδοτήθηκαν στον άκυρο πλέον διαγωνισμό.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr