ΣΥΡΙΖΑ: Θα βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να «βάλει τάξη» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει, ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για επιχειρηματίες που καταπατούν τις δημόσιες συχνότητες και τους συνδέει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και χαρακτηρίζει τον «καλύτερο σύμμαχο» που θα μπορούσε να βρει η διαπλοκή.

«Όσοι αυτή τη στιγμή επιχαίρουν για την απόφαση του ΣτΕ, προδίδουν τη θέση τους. Υπερασπίζονται την ανομία, την οποία οι ίδιοι καλλιέργησαν και εξέθρεψαν […] Υπερασπίζονται τους λίγους, τους ευκατάστατους καναλάρχες, εις βάρος όσων επλήγησαν από την κρίση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή ότι τα έσοδα από τον ακυρωμένο διαγωνισμό για τις άδειες θα κατευθύνονταν σε κοινωνικές δαπάνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι πρωτοστατεί επί μήνες στην «παρεμπόδιση» της συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και την καλεί να εξηγήσει στους πολίτες αν δέχεται ότι «οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού»

«Όσο κι αν κάποιοι ονειρεύονται εκλογές ή υποχωρήσεις, απέναντι σε διάφορα σκοτεινά συμφέροντα, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr