Κουμουτσάκος: Πρώτα το νέο νομικό πλαίσιο, και μετά η συγκρότηση του ΕΣΡ

Τι ψήφισαν οι δικαστές ποια η σημασία της απόφασης

«Πρώτα θα οριστικοποιηθεί το νέο νομικό πλαίσιο, με κατάργηση του νόμου Παππά, και μετά θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη.

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και διευκρινίζει: «Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ».

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα» ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων ορίστηκε τελικά για τις 5 η ώρα, το απόγευμα της Δευτέρας. Με την απόφαση της κυβέρνησης η Διάσκεψη των Προέδρων να προηγηθεί της όποιας νομοθετικής της πρωτοβουλίας για τη χορήγηση βεβαιώσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών δεν τίθενται όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, συνεπώς οι όροι δεν είναι καθαροί και φαίνεται αυτό να τινάζει την όποια πολιτική συναίνεση στον αέρα.

Κάλεσμα στην αντιπολίτευση, και ειδικά στη ΝΔ, να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν από την κατάθεση στη Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, απηύθυνε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά από κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr