Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Κορυφαίοι νομικοί, όπως επίσης και η αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει «νόμο - γέφυρα» όπως τον χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς, καθώς βάσει της απόφασης του ΣτΕ, κάτι τέτοιο εναπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό για την κυβέρνηση, αλλά αυτοί πάνε να δημιουργήσουν τετελεσμένα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης, ενώ χθες η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ, επιστρέφουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όπου όλα τα κανάλια είχαν προσωρινή αδειοδότηση και πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους.

Σε σχέση δε με τους νέους καναλάρχες, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τη ρύθμιση που πάει να φέρει η κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς, «ο οποίος είναι εκτεθειμένος και απέναντι στους παλαιούς και απέναντι στους νέους καναλάρχες».

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, θα περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ και θα κινηθούμε στην κατεύθυνση συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης δεν προϊδεάζουν για σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος. Η κυβέρνηση κάνει αυτό που ξέρει μέχρι τώρα να τραμπουκίζει και να λαϊκίζει, είναι μια κυβέρνηση που έχει πέσει θύμα της πολιτικής της ξιπασιάς», είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Εμείς στη ΝΔ θα κινηθούμε υπεύθυνα και σοβαρά για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά το ταγκό θέλει δύο», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Σημείωσε μάλιστα ότι πρώτα πρέπει να διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, γιατί θα μας καθοδηγήσει όλους νομικά.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα, είναι να φέρει νόμο προς την κατεύθυνση συγκρότησης του ΕΣΡ», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Δεν μπορεί, είπε ο κ Τζαβάρας, η κυβέρνηση να καλύψει μία παρανομία με μία νέα παρανομία.

Ο νέος νόμος για τα κανάλια πρέπει να είναι στο πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή της παροχής της αρμοδιότητας στο ΕΣΡ, είπε στο ΣΚΑΪ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ δείχνουν πανικό, σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για πόλεμο, ο Νίκος Παππάς αντέδρασε με πολιτική αλαζονεία, ενώ δεν έκανε ούτε μια αυτοκριτική και συνεπώς δεν κατάλαβε ούτε ένα από τα λάθη του.
Πηγή: skai.gr