Χ. Θεοχάρης: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τη δική της διαπλοκή, ηττήθηκε κατά κράτος

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης, μετά την απόφαση του ΣτΕ, να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Θεοχάρης είπε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τη δική της διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος. Ηττήθηκε στρατηγικά και πολιτικά. Ηττήθηκε ηθικά. Ηττήθηκε κυρίως στη συνείδηση των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, καταλογίζοντας στην κυβέρνησης ότι στηρίχθηκε «στην αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια, στην αλαζονεία ενός υπουργού που νόμιζε ότι κινείται πάνω από τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές και τη Δικαιοσύνη».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής πρόσθεσε: «Και ήρθε απόψε η αντίδραση της κ. Γεροβασίλη να πιστοποιήσει το εύρος της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση, καθώς με μια βαθιά διχαστική απάντηση στη δικαστική απόφαση αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που δε γνωρίζει τι σημαίνει Δημοκρατία, τι σημαίνει Σύνταγμα».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «όσο και αν προσπαθεί όμως να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού στην κοινωνία, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το όποιο ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο τους έχει απομείνει».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να αναθέσει στο ΕΣΡ τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, όπως όφειλε να έχει κάνει εξ αρχής».
Πηγή: skai.gr