Μαξίμου: Η ΝΔ θυμήθηκε τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με 27 χρόνια καθυστέρηση

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε την Τετάρτη το Μαξίμου, σχολιάζοντας την επικείμενη πρότασή της για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. «Η ΝΔ θυμήθηκε τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με 27 χρόνια καθυστέρηση» ανέφεραν δηκτικά κυβερνητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα
με το Μαξίμου «η ΝΔ, αυτουργός της τεράστιας καταστροφής που υπέστη ο τόπος την περίοδο 2010 – 2014, εκφράζει, σήμερα, την ανησυχία της για την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος... Λογικό και αναμενόμενο: Όσο πιο ορατή γίνεται η προοπτική για έξοδο από την κρίση και η σταθεροποίηση της οικονομίας, τόσο η ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας θα αυξάνει»
.
«Όσον αφορά την πρόταση νόμου για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου" που διαρρέει ότι σκοπεύει να καταθέσει, κάποιος θα πρέπει να την πληροφορήσει ότι άργησε 27 χρόνια» σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

«H κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την όποια απόφαση θα προκύψει. Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε την παλαιά κατάσταση», τονίζει για την απόφαση του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεδριάζει αυτή την ώρα για το θέμα.

«Kαι εκείνη η κατάσταση (πριν το νόμο Παππά), περιλάμβανε κάποιες αντίθετες προς το Σύνταγμα διαμορφωμένες συνθήκες. Για παράδειγμα αντίκειται ευθέως στο Σύνταγμα τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών να διατηρούν τις θέσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της θητείας τους, αλλά και να γίνεται χρήση των συχνοτήτων χωρίς άδεια», προσθέτει ο υπουργός. 
Πηγή: skai.gr