Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις

Νέο μήνυμα στην Αθήνα για υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την προώθηση μεταρρυθμίσεων απέστειλε την Τρίτη ο Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η σημερινή εκταμίευση αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα καταγράφει πραγματική πρόοδο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Πρόκειται για διπλά καλά νέα: περισσότερα χρήματα θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει περισσότερους πόρους για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε o επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στο λογαριασμό του στο Τwitter.

«Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας πλέον είναι η Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις. Όπως κάθε φορά, η αποτελεσματική υλοποίηση είναι το κλειδί» πρόσθεσε με νόημα ο γάλλος επίτροπος.

Υποστηρικτικός στο ελληνικό αίτημα για ρύθμιση του χρέους, άμεσα, εμφανίστηκε στο μεταξύ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
Πηγή: skai.gr