ΝΔ: Καταγγελίες για «σκιές» στη διαχείριση του προσφυγικού

Για οσμή κακοδιαχείρισης και ανεπάρκεια στο προσφυγικό ζήτημα κατηγορούν την κυβέρνηση εννέα βουλευτές της ΝΔ σε ερώτησή τους με θέμα «επίσημες καταγγελίες και “σκιές” στη διαχείριση του προσφυγικού».

«Ακόμα και οι δικοί σας άνθρωποι δεν αντέχουν το βάθος διαπλοκής και κομματοκρατίας που ενδημεί στην κυβέρνησή σας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη και της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας Δήμητρας Χαλικιά.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα δημοσιοποιήθηκε ότι διορίσατε για συντονισμό στα χοτ σποτ άνθρωπο που συμμετείχε σε διακίνηση προσφύγων. Διορίζετε κυκλώματα;» 

«Η συζήτηση γίνεται στη βαριά σκιά σημερινών δραματικών γεγονότων στη Μόρια – τα αδιέξοδα στο προσφυγικό μεγαλώνουν αντί περιορίζονται όπως διατείνεται η κυβέρνηση… Εσείς όμως κ. Μουζάλα δηλώνετε ικανοποιημένοι ‘‘κουτσά στραβά τα καταφέρνουμε" είπατε στο Συνέδριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τελευταίο επεισόδιο, πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, είναι οι καταγγελίες για σκανδαλώδη διαχείριση από τον Βουδούρη. «Καμία αντίδραση δεν υπήρξε, αντί ο πρωθυπουργός να διατάξει διερεύνηση δέχτηκε παραίτηση… Μετά είχαμε παραίτηση της κ. Χαλικιά και μίλησε για ‘‘ιδιοτέλεια’’… Ακόμα κ οι δικοί σας άνθρωποι δεν αντέχουν το βάθος διαπλοκής και κομματοκρατίας που ενδημεί στην κυβέρνησή σας κι αποχωρούν είναι πολιτικό το ζήτημα κι όχι συμπτωματολογία, είναι εικόνα αποκαρδιωτική για να μην πω τραγική» επισήμανε.

Σήμερα, πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, είχαμε νέα εξέγερση στη Μόρια. «Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στον έλεγχο αιτήσεων ασύλου και εγκλωβισμό τους… Είναι συνολικά περίπου 11.5000 εγκλωβισμένοι στα νησιά Αιγαίου ενώ οι δυνατότητες δεν ξεπερνούν τις 5.500, και ο Βουδούρης είπε υπάρχει απόκλιση 10.000 ατόμων» τόνισε.

Για το κόστος του προσφυγικού, συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, η ΤτΕ μίλαγε για 600 εκατ. ευρώ ενώ εσείς για 1 δισ. ευρώ… Ποιος αριθμός ισχύει; Ο δε Βουδούρης λέει ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Και σε ποιο ποσοστό έχει φτάσει η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων; Ο Βουδούρης είπε ούτε το 30%. Πόσα χρήματα χάνονται;

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε και δημοσιεύματα που λένε ότι θα σταλεί ευρωπαίος επίτροπος για τη διαχείριση, και διερωτήθηκε αν είναι ανυπόστατα.

«Ο Τσίπρας με ύβρεις και αθλιότητες προσπαθεί να κρύψει ότι η κυβέρνησή του βουλιάζει στην απαξία και ότι το καραβάνι σκόρπισε» σχολίασε.
Πηγή: skai.gr