Την ατζέντα έως τον Νοέμβριο συζητά το οικονομικό επιτελείο με τους θεσμούς

Το σύνολο της ατζέντας έως το τέλος Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, συζητείται κατά τη συνάντηση, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόοδος που έχει σημειωθεί ενώ επιβεβαιώθηκε και η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ενώ, σύμφωνα με πηγές, η ελληνική πλευρά επιζητεί να έχουν ολοκληρωθεί όλα έως τις 20 Νοεμβρίου.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς για τις πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα η Καθημερινή, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια.

Το πρωί υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους επικεφαλής των κλιμακίων ότι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Βασικό θέμα της ημέρας είναι και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο θα αρχίσει στις 5:30 το απόγευμα.

Στις σημερινές συναντήσεις συμμετέχει και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, που καθυστέρησε σχεδόν μία εβδομάδα την άφιξή της.
Πηγή: skai.gr