Κατρούγκαλος: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να αλλάξει

Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι «αυτονόητο» πως θα πρέπει να αλλάξει, σχολιάζει σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ, ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν θεωρεί πιθανή μια τέτοια απόφαση από το ΣτΕ. . 

«Κάθε φορά που έχουμε για οποιονδήποτε νόμο, όχι για το συγκεκριμένο, μια απόφαση περί αντισυνταγματικότητας πρέπει η κυβέρνηση και η Βουλή να εξετάσουν τι λέει το δικαστήριο και να θεραπεύσουν την συγκεκριμένη αντισυνταγματικότητα», πρόσθεσε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό: «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα (...) αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω», επισημαίνει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων ετών. 

Όπως δηλώνει ο υπουργός, δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης», εξηγώντας πως υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο» και αυτό εκμεταλλεύονται «όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου».

Για τον υποκατώτατο μισθό αναφέρει ότι ήδη υπάρχει ένα θετικό κεκτημένο από αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ότι είναι αντίθετο στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, και επομένως ως θέμα που κείται εκτός της ευρωπαϊκής νομιμότητας, ο ίδιος θα επιμείνει στη διαπραγμάτευση της Κυριακής να τεθεί εκτός.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, ο κ Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει προσωπική προτίμηση. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, αν είχε προσωπική προτίμηση που θα αφορούσε τι είναι καλό για τον ίδιο, θα έμενε στην Ευρωβουλή.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ