Κλείσιμο

Αντίστροφη μέτρηση για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό

Καθοριστική φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη εβδομάδα για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού σε ότι αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολίασε ότι «πάντοτε ο ανασχηματισμός δίνει αέρα στον πρωθυπουργό» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει το Μαξίμου να μείνει μακριά από τη λογική των εκλογών, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «εγκληματικό για την χώρα». «Αφήστε να ολοκληρώσουμε την τετραετία και ο λάθος θα κρίνει», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής

Άλλωστε και η Όλγα Γεροβασίλη προανήγγειλε χθες σαρωτικό ανασχηματισμό, στον οποίο θα έχουν θέση, όπως είπε, και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

Την ίδια ώρα το Reuters εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να θυσιάσει υπουργούς που συνιστούν εμπόδια στην πορεία μείωσης του χρέους.

Επικαλούμενο μάλιστα κυβερνητικές πηγές, το Reuters αναφέρει πως ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ιδιωτικοποιήσεις - κλειδιά που απαιτούν οι θεσμοί, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. Αντίθετα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται - όπως αναφέρει το Reuters - να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr