Εμπόδια στα περί ρύθμισης χρέους βάζει η Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μέρκελ παράπεμψε την ελληνική πλευρά στο Eurogroup, τους θεσμούς και το ΔΝΤ, γεγονός που φανερώνει την απροθυμία του Βερολίνου να στηρίξει το αίτημα της Αθήνας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Μέρκελ απέφυγε να κάνει κάποια αναφορά στο χρέος, μία μέρα μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους αλλά μεταρρυθμίσεις.

Είπε λακωνικά ότι στην ατζέντα βρέθηκαν η προσφυγική κρίση, το Κυπριακό και το ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να καταθέσει κάποια άποψη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε εκτενέστερα στο προσφυγικό, λέγοντας ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποστολής περισσότερου ευρωπαϊκού προσωπικού για την υποδοχή των νέων αφίξεων στη χώρα μας.

Νωρίτερα, ελληνικές πηγές ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την γερμανίδα καγκελάριο ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες από όλες τις πλευρές και έθεσε την ανάγκη για άρση της αβεβαιότητας προκειμένου να υπάρξει γρήγορη λύση για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.


Πηγή: skai.gr