«Κόντρα» Λοβέρδου - Παππά για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

Πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του, δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ ο νόμος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «παραληρηματικό πανικό» του κ. Παππά την αναφορά του υπουργού για πλήγμα στη δημοκρατία, την περίπτωση να κηρυχθεί ο νόμος ως αντισυνταγματικός.

«Όμως και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη.
Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής, στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα, να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα, με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσής της, που δήλωσε σήμερα ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια».

«Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», σημειώνει ο κ. Παππάς.
Πηγή: skai.gr