Τσίπρας διαψεύδει Ολάντ: Δεν είχαμε σχέδιο να τυπώσουμε δραχμές, το Grexit ήταν σχέδιο Σόιμπλε

Διαψεύδει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, μετά τον σάλο που προκάλεσε βιβλίο με εκμυστηρεύσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που ήθελε τον έλληνα πρωθυπουργό να έχει ζητήσει την εκτύπωση δραχμών στη Ρωσία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη στο γαλλικό κανάλι France 24, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το σχέδιο για επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, που θα σήμαινε έξοδο από την ευρωζώνη, δεν αφορούσε ούτε την Ελλάδα, ούτε τον κ. Ολάντ, ούτε τον ρώσο πρόεδρο, αλλά ανήκε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ήταν ένα σχέδιο «που απέτυχε
κυρίως χάρη στην ικανότητα να συνεργαστούμε μεταξύ μας οι προοδευτικές κυβερνήσεις για να πείσουμε την Άνγκελα Μέρκελ να μην προχωρήσει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι «όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό έχουν μυθιστορηματική αξία», και «δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».

Δίνοντας γεωπολιτική διάσταση στο ζήτημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα είναι «το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας» ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές.

Ερωτηθείς για μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του, απάντησε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι «το αποτέλεσμα στις κάλπες το 2019», δίνοντας έτσι εκ νέου στίγμα ότι θέει να εξαντλήσει την τετραετία.
Πηγή: skai.gr