Γεροβασίλη: Μερικές φορές μπορεί να υποχωρήσεις συνειδητά στη διαπραγμάτευση

Ενδεχόμενο τακτικών υποχωρήσεων και συμβιβασμών της κυβέρνησης με τους θεσμούς κατά τη δεύτερη αξιολόγηση, άφησε ανοιχτό μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δεδομένο ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να δρομολογηθούν οι συζητήσεις για το χρέος.

«Κάποιες μάχες μπορεί να τις χάσεις ή να οπισθοχωρήσεις συνειδητά», καθώς τελικός στόχος είναι να κερδίσεις ολόκληρο τον πόλεμο, σημείωσε η κ. Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε εάν η Αθήνα είναι διατεθειμένη να κλείσει την αξιολόγηση χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως εκτίμησε ότι τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βρει πολλούς συμμάχους απέναντι σε θέσεις που καταργούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Προσέθεσε πως δεν είναι δυνατόν να παραβιαστεί το ευρωπαϊκό μοντέλο στην αγορά εργασίας εξαιτίας των θέσεων του ΔΝΤ.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε την γραμμή της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να δεχτεί νέες συζητήσεις για το ασφαλιστικό ή το φορολογικό, θέματα που έχει θέσει του ΔΝΤ, καθώς αυτές οι μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Για την τοποθέτηση Ντράγκι σχετικα με το χρέος, η είπε ότι κρίνεται θετικά καθώς ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είπε καθαρά ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για την ρύθμιση του χρέους.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική ανασχηματισμού, επικαλέστηκε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα αναδομηθεί μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στο κόμμα.

Ανέφερε ότι το νέο σχήμα θα έχει και εξωκοινοβουλευτικούς και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, άνω προανήγγειλε αυτόνομο και ενισχυμένο υπουργείο μετανάστευσης.

Τηλεοπτικό τοπίο

Όσον αφορά το τηλεοπτικό τοπίο, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως η τροπολογία Παππά για άμεσο «μαύρο» σε μη αδειοδοτημένους σταθμούς δεν έχει αποσυρθεί, αλλά έχει απλώς ανασταλεί.

Διευκρίνισε πάντως ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τροποποιήσει την τροπολογία μετά από διάλογο με άλλα κόμματα, σε μία ένδειξη μικρής άμβλυνσης της στάσης της κυβέρνησης.

Είπε πως η κυβέρνηση εξαντλεί «όλα τα περιθώρια» διαλόγου, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως ως τώρα δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα.
Πηγή: skai.gr