Μαξίμου κατά Φορτσάκη: Αυτοκτονικές οι προθέσεις του ΣτΕ μόνον όταν δεν βολεύουν τη ΝΔ

Επίθεση στον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρο Φορτσάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου, μετά τη δήλωσή του κατά των δικαστών του ΣτΕ.

«Θλίβομαι για την κατάσταση στην όποια έχει περιέλθει το ΣτΕ που κάποτε ήταν η αφρόκρεμα του νομικού κόσμου, ό,τι υψηλότερο υπήρχε στην Ευρώπη. Η στάση του ΣτΕ, από το καλοκαίρι και μετά, μας θλίβει. όταν οι δικαστές πάνε διακοπές αντί να συνεδριάσουν… όταν βρίσκουν τρόπο να ρυθμίσουν σε ελάχιστο διάστημα για τα προσωπικά τους συμφέροντα, και όχι θέματα που απασχολούν την κοινωνία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης στη Βουλή.

«Θλίβομαι πραγματικά πολύ για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ΣτΕ, που κάποτε ήταν η αφρόκρεμα του νομικού κόσμου ό,τι υψηλότερο υπήρχε στην Ευρώπη» είπε ο κ. Φορτσάκης, προσθέτοντας: «Η στάση του ΣτΕ από το καλοκαίρι και μετά μας εκπλήσσει και μας θλίβει. Όταν η δικαιοσύνη δεν απονέμεται εγκαίρως. Όταν οι δικαστές πηγαίνουν διακοπές αντί να συνεδριάσουν για ένα θέμα που διχάζει την εθνική αντιπροσωπεία… Όταν βρίσκουν τρόπο να ρυθμίσουν σε ελάχιστο διάστημα τα ζητήματα της προσωρινής δικαστικής προστασίας, ενώ φοβούνται να συνεδριάσουν…».

«Είναι κρίμα να διαβλέπει κανείς ότι το ΣτΕ δείχνει προθέσεις αυτοκτονίας και πιο κρίμα ότι η Πολιτεία αντί να το βοηθήσει να ξεπεράσει αυτή την τρομακτική κρίση, το βυθίζει πιο βαθιά» τόνισε δε ο κ. Φορτσάκης. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως «ο κ. Φορτσάκης, σήμερα από το βήμα της Βουλής, ανακάλυψε ότι δήθεν οι δικαστές πήγαν... διακοπές το καλοκαίρι, μίλησε για αυτοκτονικές προθέσεις του ΣτΕ και εξέφρασε τη θλίψη του. Όλα αυτά την ώρα κατά την οποία στο ΣτΕ κατατέθηκαν, μόνο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, περισσότερα από 75 δικόγραφα».

«Προφανώς, αυτοκτονικές είναι οι προθέσεις του ΣτΕ μόνον όταν δεν βολεύουν τη ΝΔ και τη διαπλοκή» προσθέτουν, και σημειώνουν «ούτε η κατηφόρα έχει τέλος».
Πηγή: skai.gr