Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ (upd)

Στο κενό έπεσε η νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5 στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η πρόταση του Προέδρου Νίκου Βούτση συγκέντρωσε μόλις 12 θετικές ψήφους, από τους συμπολιτευόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στον αντίποδα, τέσσερις βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι», ενώ υπήρξαν επτά «παρών» από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Το κρίσιμο ζήτημα τώρα είναι τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση μετά το νέο «φιάσκο» στη Διάσκεψη των Προέδρων και κυρίως κατά πόσο θα επανακατατεθεί η επίμαχη τροπολογία του Νίκου Παππά που προβλέπει «μαύρο» εντός πέντε ημερών στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για το ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην αρχή της διάσκεψης των Προέδρων, πολλά κόμματα ζήτησαν αναβολή της απόφασης για το ΕΣΡ έως ότου να ληφθεί η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, που δρομολόγησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες άνευ ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά