Επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά εξετάζει ως απειλή ο Τσίπρας

Με άμεση επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά, που προβλέπει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν αδεία μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, αναμένεται να απειλήσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το μήνυμα Τσίπρα αναμένεται να διατυπωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι προγραμματισμένη στις 14:00 το μεσημέρι, όπου η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμφωνία για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης, καθιστώντας έτσι σχεδόν αδύνατη την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας, και ζητά την απόσυρση του νόμου Παππά, που οδήγησε στον διαγωνισμό για τις άδειες χωρίς την ύπαρξη ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αρμόδιο να εξετάσει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις άδειες.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα του Συμβουλίου έχει αναζωπυρωθεί από χθες Τρίτη, με το Μέγαρο Μαξίμου να καταγγέλλει θεσμική διολίσθηση της αντιπολίτευσης, και την ΝΔ να απαντά ότι δεν συζητά με μία κυβέρνηση που καταργεί και υποκαθιστά ανεξάρτητες Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν ο κ. Τσίπρας μιλήσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να του απαντήσει άμεσα.
Πηγή: skai.gr