ΝΔ για κυβέρνηση: Πρακτικές παρακράτους, «μαύρο» στη δημοκρατία

Για πρακτικές παρακράτους κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή τη στοχοποίηση αντιπροέδρου του ΣτΕ λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάνοντας λόγο για πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση επιτίθεται σε δικαστές, ρίχνει ‘‘μαύρο’’ στη δημοκρατία».

«Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο. Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη.

«Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους» σημειώνει το κόμμα.

«Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών. Μια Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr