Κουμουτσάκος: Απαράδεκτος ο Ερντογάν, αλλά χωλαίνει και το ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητεί εδαφικές ρυθμίσεις σε ολόκληρη την περιοχή είναι «εξόχως ανησυχητικές» και «απαράδεκτες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας παράλληλα ότι και η ελληνική διπλωματία οφείλει να χειρίζεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα τις τουρκικές κινήσεις.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως οι αμφισβητήσεις Ερντογάν δεν εγείρουν ανησυχίες μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά πρέπει να αξιολογηθούν από όλα τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου, το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τέτοιες αμφισβητήσεις πρέπει να τους απασχολούν όλους», είπε.

Επέκρινε όμως παράλληλα
τη στάση που έχει τηρήσει το υπουργείο Εξωτερικών, ειδικά χθες, όταν υιοθέτησε την ανακριβή όπως αποδείχτηκε ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για δήθεν δήλωση Ερντογάν περί δημοψηφίσματος στη Θράκη, για να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

«Το ΥΠΕΞ κάπου χωλαίνει στην αξιολόγηση των εξελίξεων» τόνισε ο πρώην διπλωμάτης, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν ένα λάθος του ΑΜΠΕ να οδηγεί σε «χωρίς έλεγχο και χωρίς διασταύρωση» αντιδράσεις από την ελληνική διπλωματία.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι στο ΥΠΕΞ γίνονται πιο βαθιές σκέψεις για τις σχέσεις με την Τουρκία, με δεδομένο ότι έως τώρα οι αντιδράσεις της Αθήνας στις αναθεωρητικές δηλώσεις Ερντογάν έχουν υπάρξει «τυπικές» ενώ βιώνουμε μία μη τυπικά περίοδο.

Στρέφοντας το βλέμμα στο πολιτικό μέτωπο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις τους επόμενους έξι έως οκτώ μήνες, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τόνισε ότι στις δημοσκοπήσεις εννιά στους δέκα πολίτες συμφωνούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.
Πηγή: skai.gr