Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη για συσπείρωση εθνικών δυνάμεων

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός», μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την ανάγκη συσπείρωσης εθνικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τη διαμόρφωση ενός μετώπου που θα βγάλει πραγματικά τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε υπερήφανος για τη στρατηγική που εφάρμοσε, γιατί, όπως είπε, έχει γίνει δεκτή, εξ αποτελέσματος, ως η μόνη εφικτή και αληθής και έντιμη εθνική στρατηγική. «Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να λέμε τώρα ότι οι δυνάμεις που είναι πραγματικά δημοκρατικές και έχουν γνήσιο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που πρέπει να επωμιστούν την ευθύνη για το μέλλον της χώρας, οι δυνάμεις που πρέπει να αναλάβουν τις μεγάλες πρωτοβουλίες, μετά από εκλογές, όταν θα καταβληθεί το κόστος το πολιτικό αυτής της δραματικής περιόδου, που άρχισε στις 25 Ιανουαρίου του 2015, αυτές οι δυνάμεις στην πραγματικότητα προσδιορίζονται με κριτήριο αυτή τη στρατηγική, την οποία την παλέψαμε μόνοι μας και μοναχικοί, αλλά στη συνέχεια έγινε αποδεκτή από όλους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και, βεβαίως, ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έχει καταβάλει το κόστος και τα επίχειρα της ανευθυνότητας του, θα κληθεί κι αυτός να μην ανέβει στα κεραμίδια της εύκολης αντιπολίτευσης, αλλά να μετάσχει στην εθνική ευθύνη», είπε.

«Αν αυτοαποκλειστεί η επιλογή του αυτοαποκλεισμού, πρέπει να είναι δική του. Όπως και δεν έχει καμία λογική η φαντασίωση της μονοκομματικής αυτοδυναμίας, με την οποία δεν πορεύεσαι μέσα σε μια κατάσταση διαρκούς περιδίνησης, η οποία κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να οξυνθεί και γι’ αυτό χρειάζεται τέτοια συσπείρωση εθνικών δυνάμεων, αλλά και κοινωνικών, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο το οποίο θα βγάλει πραγματικά τη χώρα από τον φαύλο κύκλο», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr