Γεννηματά σε Τσίπρα: Μιλήστε με ονόματα και όχι με συκοφαντίες

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλώντας τον «να μιλήσει με ονόματα, αλλιώς θα είναι «ο μοναδικός συκοφάντης». Η Φώφη Γεννηματά καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «η σταυροφορία σας κατά της διαπλοκής αποδείχθηκε σταυροθηρία και  η “αντι-διαπλοκή” έγινε ”άλλη-διαπλοκή”».

«Δεν παίρνω μια λέξη πίσω από όσα είπα. Θεωρείτε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, ίσως και για την Άλωση της Πόλης. Εκτός από αυτούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τους έχετε στους κόλπους σας.  Δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω για τους γλείφτες και αριβίστες που έχετε αγκαλιάσει», είπε η κ. Γεννηματά. Σημείωσε σχετικά με  την αξιολόγηση, ότι «δεν είναι καθόλου τυπικό ζήτημα να κρίνεται η χώρα τυπικώς ανεπαρκής και να παίρνουμε σήμερα μόνο το 1,1 δισ. και το υπόλοιπο ποσό να παραπέμπεται σε άλλη απόφαση».

Για τους πλειστηριασμούς, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν προστάτεψε «τίποτα και κανέναν». «Έχετε κρατήσει τίποτα από το αριστερό παρελθόν σας, ή σας αρκεί να κρατάτε τους πίνακες του Τσε και του Βελουχιώτη στα γραφεία που συναντιέστε με εκδότες, καναλάρχες και επιχειρηματίες; Για την αποκατάσταση της αλήθειας η ιδιωτικοποίηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων έγινε από την κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989. Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός. Στελέχη της σημερινής σας κυβέρνησης είχαν καθοριστικό ρόλο τότε στις εξελίξεις και τις αποφάσεις», είπε.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει το παραμικρό, σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Η άνοδός σας στην εξουσία βασίστηκε στη δηλητηρίαση της κοινής γνώμης, στη συκοφάντηση της μεταπολίτευσης, σε ψέματα πρωτοφανή. Στην ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς, η περίπτωση σας θα διδάσκεται ως αντιπαράδειγμα. Ως ακραία προσβολή εκατομμυρίων αγωνιστών της Αριστεράς. Εκείνων που είχαν ιδανικά, αξίες, αρχές. Αυτά ακριβώς που δεν έχετε εσείς δηλαδή», σημείωσε.
Πηγή: skai.gr