Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης, ανίκανος και αποτυχημένος πρωθυπουργός

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως σηζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ο κος Μητσοτάκης ανέφερε χυδαίο τον λόγο που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του, χαρακτηριζοντάς τον ως τον μεγαλύτερο ψεύτη, ανίκανο και αποτυχημένο πρωθυπουργό της χώρας, σημειώνοντας ότι το ληξιαρχείο της ιστορίας θα τον εγγράψει στην ιστορία, ως τον πιο νέο τέως πρωθυπουργό της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τις υποσχέσεις που έδωσε ως αντιπολίτευση, ότι δηλαδή θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα έδινε την 13η σύνταξη, θα σταματούσε τις αποκρατικοποιήσεις και ενώ είχε ως κύριο συνθημά του «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τώρα για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί.

Παρουσίασε μάλιστα έγγραφό, σύμφωνα με το οποίο στις 19 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός 8 εργατικών κατοικιών στον δήμο Ευόσμου

Απαντώντας στο θέμα του δανεισμού των κομμάτων και για την ενδεχόμενη ζημιά που προκάλεσε στις τράπεζες η μη αποπληρωμή των δανείων, ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι με τους χειρισμούς τους δικούς του και του Βαρουφάκη οι τράπεζες ζημιώθηκαν κατά 25 εκατομμύρια ευρώ και δεσμεύτηκε ότι θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα, η οποία θα αποδώσει και τις ευθύνες που αναλογούν. Όσον αφορά τα δάνεια της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η παράταξη του θα τα αποπληρώσει, ενώ παρότρυνε τον Τσίπρα να απαντήσει για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και να αποκαλύψει ποιες εμπράγματες εγγυήσεις έβαλε το κόμμα του για τα δάνεια αυτά.

Αναφερόμενος στην μερική έγκριση της υποδόσης των 2,8 δισ. από το σημερινό Eurogroup, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι αφού προηγουμένως έχει εξοντώσει την ελληνική οικονομία από την υπερφορολόγηση, στη συνέχεια δηλώνει ότι δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά, παρότι αυτά τα λεφτά προορίζονται για την ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε δε, ότι 14 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ, όπως είπε, η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν στη χώρα.

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κάλεσε τον Τσίπρα να φέρει στη Βουλή τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, προκειμένου να ελεγχθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Αναφερόμενος στο θέμα της Δικαιοσύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν υιοθετεί τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να λαμβάνβει υπόψιν της τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας. και διαρωτήθηκε: «Αν αύριο η κοινωνία γίνει ρατσιστική, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίζει με βάση το τι πιστεύει η κοινωνία ;»

Και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα δεν θα γίνει λαϊκή δημοκρατία.

«Λαϊκά δικαστήρια δεν θα γίνουν. Τη λύσαμε ιστορικά αυτή την εκκρεμότητα» σημείωσε με νόημα.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens «και κανείς δεν το αμφισβητεί», κάλεσε ωστόσο τον Τςσίπρα να απαντήσει τι έκανε η κυβερνησή του για αυτό και γιατί υπήρξε κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης.

«Αυτόν τον συμβιβασμό πετύχαμε, αν δεν σας αρέσει να τον αλλάξετε» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας και στις κατηγορίες Τσίπρα, σημείωσε ότι κανείς δεν του χάρισε τηλεφωνικό κέντρο, ενώ πληρώθηκαν όλα στο ακέραιο.

Κάνοντας αναφορά και στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», δήλωσε ότι υπάρχει ένα δάνειο 300 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ωστόσο βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Τσίπρα να ψάξει στον Καλογρίτσα τα θαλασσοδάνεια, ο οποίος πήρε δάνεια χωρίς καμία εξασφάλιση, παρουσιάζοντας κάποια κατσάβραχα στην Ιθάκη σα να ήταν ακίνητα στο Μονακό.

Επιπλέον, επιτέθηκε στον Τσίπρα, για τα θαλασσοδάνεια του Alter, τα οποία όπως είπε ουδέποτε ανέφερε, ενώ τον χαρακτήρισε αγαπημένο παιδί του Κουρή και του Αυριανισμού.

«Γι’ αυτό λέω ότι είστε πιο παλιός από το παλιό» τόνισε.

Υπογράμμισε δε, ότι τα συστημικά μέσα στα οποία επιτίθεται ο Τσίπρας είναι αυτά που έκαναν γνωστούς ανθρώπους σαν τον Κατρούγκαλο και τον Μητρόπουλο και όχι η επαγγελματική τους διαδρομή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Γιάννη Καραγιώργη, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας του ότι τον γνωρίζει προσωπικά.

«Είναι ο ίδιος που έχει προσλάβει τον Βαξεβάνη σε περίοπτη θέση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, ο Καραγιώργης προσπάθησε να μετατρέψει ένα δίκτυο σταθμών περιφερειακής εμβέλειας σε εθνικής εμβέλειας, ενώ για την υπόθεση συλληψής του, ανέφερε ότι δικηγόρος ήταν ο Μαντζουράνης.

Διερωτήθηκε μάλιστα, πώς είναι δυνατόν από 45.000 δικηγόρους που υπάρχουν, ο Μαντζουράνης να μαζεύει όλες τις δουλειές

«Βρήκατε τον έναν δικηγόρο που είχε καταδικαστεί και είχε πάει φυλακή για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Σαν πολλές δουλειές δεν μαζεύει ο Μαντζουράνης τελευταία ;» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι εκνευρίζεται, επειδή μετά από εννέα μήνες ο ίδιος έχει δρομολογήσει μία μεγάλη πολιτική ανατροπή.

«Σε 7 χρόνια πήρα τρία πτυχία. Εσείς κάνατε μία δεκαετία για να αποφοιτήσετε από το Μετσόβειο. Να συγκριθούμε. Όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε ασκήσεις κομματικής πολιτικής».
Πηγή: skai.gr