Κόντρα ΝΔ - Καμμένου για τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.Π, Καμμένο,, με αφορμή τα ισοδύναμα για μη αναστολή των μισθολογικών προαγωγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Δαβάκης απάντησε στον κ. Καμμένο, που τον κατηγόρησε για μικροπολιτικά παιχνίδια πως, «μία απλή ανασκόπηση των πρακτικών της Βουλής, των δημοσίων δηλώσεων και των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Καμμένου αρκεί για να αποδειχθεί το ποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Λαού. Από την πλευρά μας δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι πολίτες γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, γεγονός που εξηγεί τον πανικό και την απόγνωση του κ. Καμμένου».

Ο κ. Δαβάκης είχε κατηγορήσει τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας πως δεν έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα χρηματικά ισοδύναμα για να μην ανασταλούν οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ζήτησε από το υπουργείο και την κυβέρνηση να αντιμετωπίζουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τον απαιτούμενο σεβασμό και να μην διασπείρουν ψεύδη προκειμένου να αποκομίσουν επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά οφέλη

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με ανακοίνωση, απάντησε στις παραπάνω κατηγορίες αναφέροντας πως «Τα ισοδύναμα μέτρα,τα οποία επικαλείται ο κ. Δαβάκης,εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 με το έγγραφο: Φ.800/323/136859/Σχέδιο 2722/16.09.2016 - ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ.»
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή