Γεωργιάδης: Μεγαλύτερος ψεύτης από τον Τσίπρα δεν έχει γεννηθεί

«Μεγαλύτερος ψεύτης από τον Τσίπρα δεν έχει γεννηθεί, και πολύ επιεικής είμαι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς συνεχίζεται η πολυμέτωπη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει από την πρωθυπουργία κι ότι έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αφού – όπως υποστήριξε – τους εξαπάτησε για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την υπόσχεση για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Με τον Τσίπρα επένδυση από το εξωτερικό [...] δεν γίνεται», είπε. «Οι επενδυτές ακούνε Τσίπρα κι αλλάζουν πεζοδρόμιο».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, λέγοντας ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει «προσωπικά συμπλέγματα» με την Εκκλησία.

Υποστήριξε δε ότι ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας «δεν μπορεί να μισεί την Εκκλησία», καθώς το Σύνταγμα προστατεύει τη θέση της Ορθοδοξίας στην εκπαίδευση.

Επιτέθηκε και στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Παιδεία ώστε να διχάσει τους Έλληνες αλλά και ότι συμπεριφέρεται με υποκρισία, καθώς ενώ ο ίδιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο κατηγορεί τη ΝΔ για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την δανειοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα δεν διαπραγματεύτηκε σοβαρά με τους δανειστές για να προστατεύσει τα συμφέροντα των δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Τέλος, όσον αφορά τις εμπρηστικές δηλώσεις
του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, είπε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία πως τα συμφωνηθέντα του 1923 δεν αγγίζονται.
Πηγή: skai.gr